Wie is Sjaak

Hoi, ik ben Sjaak! Ik deel snel en simpel de rekening in een groep. Handig met je huisgenoten, tijdens het stappen met je sportteam of op vakantie met je vrienden. Ik verdeel de rekening en bereken wie wat betaalt. Wie krijgt er nog geld? Wat is de verdeling en hoe sta jij ervoor? Altijd overzicht, zonder moeilijke berekeningen!

Deel de betalingen in de groeps-chat en voeg eventueel een foto van de bon toe. Betaal direct via je eigen mobiel bankieren app en geef in de groeps-chat aan dat je de betaling hebt voldaan. Krijg jij nog geld en duurt het je te lang? Met één druk op de knop stuur ik ze een reminder.

Aan de slag met Sjaak

Wanneer je mij voor de eerste keer inschakelt, heb ik een aantal gegevens van je nodig. Zoals je telefoonnummer, rekeningnummer (optioneel) en een naam. Na deze stappen kom je in je groepsoverzicht. Hier zie je alle groepen waaraan je deelneemt. Je kunt altijd zelf een nieuwe groep aanmaken.

Als je een groep opent, zie je in ‘saldo groep’ een overzicht van alle groepsleden en hun saldo’s. Alle personen in de groep zien dit.

Groep aanmaken

Je maakt een groep aan door een groepsnaam op te geven en personen uit je telefooncontacten aan de groep toe te voegen. Als jij de groep aanmaakt, ben je automatisch beheerder van de groep. Als beheerder kun je groepsleden toevoegen, verwijderen, de groepsnaam en foto aanpassen of de hele groep verwijderen. Andere groepsleden kunnen dit niet. Als groepslid kun je wel de groep verlaten. De andere groepsleden blijven wel de gegevens van jou zien die je tot dat moment in de groep hebt gedeeld.

Bonnen & chat

Gebruik de groeps-chat om berichten binnen de groep te sturen. Bij ‘bonnen & chat’ zie je de groeps-chat met alle berichten, bonnen en betalingen naar en van elkaar in de groep. Hier voeg je een “Nieuw bericht” of “Nieuwe bon” toe.

Bonnen toevoegen

Heb jij de rekening betaald? Voeg dan een ‘nieuwe bon’ toe om de kosten te verdelen. Kies de groepsleden die erbij waren, geef aan wie wat betaalde en ik verdeel de kosten voor jou. Of maak zelf een verdeling, vul een bedrag in per persoon en voeg eventueel een foto van de bon toe. Stuur de groepsleden een betaalverzoek. Alle groepsleden die jouw geld schuldig zijn, krijgen van mij een pushmelding en het verzoek komt ook in de groeps-chat.

Betalen en ontvangen

Druk in het groepsoverzicht op jouw foto om te zien aan wie je wat moet betalen of welke bedragen jij nog van wie ontvangt. Hier kun je ook een betaalverzoek versturen. Is alles betaald en ontvangen? Dan staat jouw saldo op € 0.

Geld betalen

Per betaling stuur ik je een verzoek met de gegevens van het groepslid aan wie je moet betalen. Druk op “Nu overmaken” om automatisch naar je eigen mobiel bankieren app te gaan en geld over te maken. Heb je de betaling al (op een andere manier) gedaan? Kies dan voor “Ik heb betaald”. Alle groepsleden zien in de groeps-chat de update en de bevestiging dat je hebt betaald.

Geld ontvangen

Krijg je nog geld van één of meerdere groepsleden? Ga naar je saldo en druk op “vraag iedereen om betaling”. Alle groepsleden die jouw geld schuldig zijn, krijgen van mij een verzoek om te betalen. Je ziet het verzoek ook in de groeps-chat.